Home | Wat is belangrijk als je een Shih Tzu pup adopteert?

Wat is belangrijk als je een Shih Tzu pup adopteert?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het is zover: je staat op het punt een Shih Tzu pup in huis te halen. Super leuk natuurlijk want een Shih Tzu is een leuke, energieke familiehond die gek is op beweging, spelen en knuffelen. Natuurlijk wil je je puppy zo snel mogelijk in huis halen maar houd daarbij wel rekening met de volgende zaken zodat je straks lekker van je nieuwe huisgenoot kunt genieten:

Waar ga je de puppy kopen? Wat voor veranderingen zijn nodig in huis voordat je de puppy haalt en waar moet je verder nog allemaal aan denken? Lees hier wat belangrijk is om te doen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Waar koop je een Shih Tzu puppy?

Een Shih Tzu pup kun je op meerdere plaatsen kopen. Je kunt natuurlijk altijd eerst even bij een asiel kijken of er een puppy van dit ras zit die je kunt adopteren maar de kans daarop is niet zo groot. Geen puppy in het asiel? Ga dan naar een goede en erkende fokker zodat je een gezond hondje in huis haalt.

Als je dol bent op dit ras en er echt voor gevallen bent maar er nog niet zoveel vanaf weet, lees dan van tevoren zo veel mogelijk over het ras zodat je weet wat voor hondje je in huis haalt.

Ga naar een erkende fokker

Als je een Shih Tzu puppy koopt bij een erkende fokker kun je er zeker van zijn dat er op de juiste manier gefokt wordt en de hondjes goed behandeld worden. Een goede fokker stelt altijd de gezondheid van de puppy voorop zodat jij met een gezond hondje naar huis gaat.

Een puppy mag doorgaans pas rond de acht tot negen weken mamahond verlaten dus eerder mag je viervoeter niet mee naar huis.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shih Tzu (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Shih Tzu kopen op Marktplaats?

Houd er wel rekening mee dat je voor een hondje dat je bij een erkende fokker haalt meer betaalt dan wanneer je op Marktplaats kijkt. Hierop zul je Shih Tzu pups vinden die voordeliger zijn maar de vraag blijft daarbij wel of je hondje ook gezond is en of de moederhond en pups met zorg behandeld worden.

Helaas zijn er nog altijd broodfokkers actief die enkel fokken voor het geld en niet aan de gezondheid van het dier denken.

Zo weet je of de fokker betrouwbaar is

Een goede en betrouwbare fokker heeft niets te verbergen en daar mag je al naar een puppy komen kijken als deze nog te jong is om het nest te verlaten. Je kunt dan reeds kennis komen maken met je nieuwe huisgenootje en een puppy uitzoeken. Zo zie je je hondje natuurlijk ook groeien.

Daarnaast zorgt een goede fokker voor de juiste papieren zoals een stamboom, een paspoort en vaccinatiebewijzen.

Aan de verblijven van de honden en de manier waarop er met ze wordt omgegaan merk je ook direct of de fokker volgens de regels werkt en betrouwbaar is. Goedverzorgde pups zijn nu eenmaal blij en levendig en dat zie je er wel van af zodat jij een super leuk maatje kunt uitzoeken voor in huis. Zo weet je zeker dat je aan het juiste adres en bij een betrouwbare fokker bent.

Je huis voorbereiden

Als je een Shih Tzu puppy in huis haalt, vergeet dan niet daar de nodige (praktische) voorbereidingen te treffen. Voordat je je puppy mee naar huis neemt, is het belangrijk je huis voor de nieuwe aanwinst netjes in orde te maken zodat je maatje zich direct thuis zal voelen en weet dat hij welkom is.

Zorg ervoor dat je hond letterlijk in een gespreid bedje terecht komt. Het is belangrijk dat je pup in een huis terecht komt waar het beestje thuis voelt en dat zo is ingericht dat je viervoeter er kan spelen, slapen en zich prettig voelt. Wennen is toch altijd aan de orde maar je kunt het natuurlijk zo aangenaam mogelijk maken.

Wat kun je doen voordat je puppy bij je komt wonen?

Als je pup oud genoeg is om te gaan halen, kun je thuis ervoor zorgen dat je alles goed voorbereid hebt. Koop een fijne mand, een deken, een kleed of iets anders zachts waarop je pup lekker kan slapen en zich thuis voelt. Wil je je pup leren wennen aan een bench waar je huisdier in kan slapen als je er zelf niet bent?

Niks mis mee maar koop een goede bench en laat je hond eraan wennen. Gebruik de bench niet als straf maar leer je pup dat het goed is als hij erin gaat liggen. Koop altijd voldoende en veilig speelgoed zodat je puppy zich niet hoeft te vervelen en je samen spelen kunt. Dit voorkomt ook dat je Shih Tzu pup aan de meubels knaagt of je spullen vernielt omdat het beestje niets anders te doen heeft. Dit geldt natuurlijk tevens voor buiten.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shih Tzu

Overweeg je een Shih Tzu te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Haal de juiste verzorgingspulletjes voor je Shih Tzu pup in huis

Koop het juiste eten, geschikte voederbakjes en waterbakjes. Weet je zelf niet zo goed wat geschikt is om aan te schaffen? Informeer dan bij de dierenwinkel waar je je spulletjes koopt. Zorg voor voldoende materiaal om je hond te verzorgen. Hierbij kun je denken aan een goede kam, borstel, hondenshampoo en meer.

Zeker als je een langharige Shih Tzu aanschaft is de verzorging van de vacht erg belangrijk. Ontvlooi en ontworm je zelf je puppy? Zorg dan dat je geschikte medicatie in huis hebt die voor puppy’s gebruikt kan worden.

Alles voor buiten kopen

Zorg ervoor dat je materiaal in huis hebt dat je gebruiken kunt als je hond binnen een ongelukje heeft. Een puppy moet nu eenmaal zindelijk gemaakt worden dus veel wandelen is aan te bevelen. Koop daarvoor een goed passende riem of lijn zodat je pup buiten veilig is als je samen wandelt.

Heb je een achtertuin waar je Shih Tzu pup lekker mag spelen en ravotten? Zorg dan dat deze veilig is en dat je hondje er niet zelf uit kan. Maak alles goed af, zorg voor een veilige omgeving waar geen giftige planten in staan en zorg dat er geen plekken zijn waar je pup zich pijn kan doen of ergens in kan vallen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!