Home | Een Shih Tzu uit het asiel adopteren

Een Shih Tzu uit het asiel adopteren

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Shih Tzu wilt hebben dan kun je ervoor kiezen een puppy bij een goede en betrouwbare fokker te halen. Niet iedereen wil een pup in huis halen en er zijn zeker ook mensen die een volwassen hond een huisje willen geven. In het geval van een Shih Tzu kun je dan ook eens gaan kijken of er een volwassen hond in het asiel te vinden is.

Heb je nog nooit eerder een hond uit het asiel gehad, dan weet je wellicht niet goed hoe dat werkt en waar je op moet letten. Een Shih Tzu uit het asiel halen is echter een goede zaak want zo geef je een hond een tweede kans.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Waar kun je een asielhond vinden?

In het asiel zul je doorgaans niet zoveel Shih Tzu’s tegenkomen maar de kans dat er ergens eentje zit, is er wel. Ben je op zoek naar een leuk, klein hondje zoals een Shih Tzu of een kruising? Kijk dan eens op www.ikzoekbaas.nl of op www.dierenasiels.com.

Als er een hondje van dit ras in een van de dierenasiels in Nederland of België zit dan is het zeker dat je deze op de sites vindt. Heb je de informatie over de hond gelezen, de foto’s bekeken en heb je wel interesse in het beestje? Neem dan eerst contact op met het asiel. Zo kom je nog meer te weten over de hond en kun je een afspraak maken om nader kennis te komen maken.

Veelal volwassen honden in het asiel

Het is belangrijk om eraan te denken als je een hond uit het asiel haalt dat het in de overgrote meerderheid van de gevallen om een volwassen beestje gaat. Heel soms zitten er pups in de het asiel maar dit is bijna nooit het geval. Daarnaast komen er honden in het asiel terecht die een rugzakje hebben en problemen kennen.

Honden kunnen om diverse redenen worden afgestaan en deze zijn helaas niet altijd even positief. Soms heeft een hond gedragsproblemen hebben waardoor ze er terecht gekomen zijn maar het zijn echt niet allemaal honden die iets mankeren die er zitten. En uiteindelijk verdienen ze allemaal een tweede kans.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shih Tzu (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Niet alleen slechte redenen om een hond af te staan

De reden van afstand is zeker wel iets om rekening mee te houden. Soms worden honden ook afgestaan omdat baasje is overleden en de nabestaanden er niet voor kunnen zorgen. Of baasje gaat verhuizen en hondje kan niet mee, ook dat gebeurt.

Er is dan niks mis met het dier maar er is simpelweg geen goed plekje meer voor de hond of het ontbreekt aan een goede verzorging. De hond gaat dan naar een asiel alwaar een nieuwe gouden mand voor het beestje wordt gezocht.

Win eerst informatie over de asielhond in

Heb je eenmaal een afspraak gemaakt om kennis te komen maken met de Shih Tzu in het asiel dan kun je daar van alles te weten komen over de hond. Denk hierbij aan de reden waarom deze is afgestaan (niet altijd bekend), het karakter van de hond en het gedrag en met wat voor ras je te maken hebt.

Als je al eerder een Shih Tzu gehad hebt, weet je over dat laatste al veel dus dat kan zeker in je voordeel werken. Dit geldt natuurlijk ook als het om het verleden en mogelijke problemen bij een hond gaat. Heb je daar reeds ervaring mee, dan weet je vaak ook al hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Kennismaken met de hond

Alle informatie die de medewerker van het asiel je kan geven ten spijt, het gaat uiteindelijk wel om de hond dus het wordt dan tijd om kennis te maken. Dit is uitermate belangrijk om te zien hoe de asielhond op je reageert en of er een klik is. Zo leren jullie elkaar wat beter kennen en kunnen de mensen van het asiel ook kijken of er een goede match is. Is die er namelijk niet, dan kun je beter op zoek gaan naar een ander kameraadje.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shih Tzu

Overweeg je een Shih Tzu te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kijken of er een goede match is

Als deze match er is en dat is uiteraard echt belangrijk, dan is de kans groot dat je nog vaker kunt komen kijken of de hond echt goed bij je past. Ze zullen dat ook vragen bij het asiel zodat je wat met de hond kunt gaan wandelen, spelen en ontdekt wat hij of zij allemaal wel en niet kan.

Voordeel van een volwassen hond is dat zij doorgaans al het een en ander kunnen en tevens zindelijk zijn. Een puppy dien je namelijk nog van alles te leren wat een volwassen hond vaak al wel kan.

Een nadeel kan zijn dat de volwassen hond waar jij je oog op hebt laten vallen in het verleden niet veel geleerd heeft omdat men er bijvoorbeeld niet mee op training geweest is. Je kunt je hondje dan nog altijd van alles leren maar daar gaat wel aardig wat tijd en energie in zitten omdat dit nu eenmaal wat langer duurt dan bij een puppy.

Bij voorkeur op zoek naar een forever home

Is de Shih Tzu om wat minder leuke redenen afgestaan en heeft de hond echt een rugzakje en bijvoorbeeld negatieve ervaringen met mensen? Dan is het aan jou om het vertrouwen van de hond in de mens terug te winnen en deze te laten ervaren dat er ook mensen bestaan die het wel goed met hem voorhebben.

De mensen van het asiel willen natuurlijk een zo fijn mogelijk huisje voor de Shih Tzu vinden dus daarom wordt jou ook het hemd van het lijf gevraagd en willen ze zeker weten dat de hond goed bij jou terecht komt, bij voorkeur natuurlijk in een gouden mandje.

Ze willen bij een plaatsing natuurlijk het liefste dat de Shih Tzu een forever home krijgt en niet meer terugkomt. Kun jij dat de hond bieden? Dan ben jij de aangewezen persoon om de Shih Tzu in het asiel een tweede kans te geven.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!