Home | Een Shih Tzu kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Shih Tzu kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Shih Tzu wilt aanschaffen dan is het natuurlijk het leukste als deze zo jong mogelijk is. De meeste mensen vinden het immers het fijnste een puppy te kopen omdat je deze dan kunt zien opgroeien en alles kunt leren wat je maar wilt. Heb je nog niet eerder een hond gehad? Houd er dan zeker rekening mee dat er wel wat bij komt kijken als je er eentje aanschaft.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken zoals: waar kun je het beste een Shih Tzu pup kopen en waaraan dien je nog allemaal meer te denken? Om te weten te komen wat belangrijk is, lees je het beste de volgende tekst goed door.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Een Shih Tzu adopteren

Als je graag een Shih Tzu wilt hebben, dan kun je daarvoor naar een erkende fokker gaan. Je kunt ook kijken of er een puppy wordt aangeboden in het asiel maar de kans daarop is niet zo groot. Dat geldt voor alle hondenrassen, niet enkel voor een Shih Tzu. Als je in plaats van een puppy een volwassen exemplaar zoekt, bestaat de kans wel dat je deze bij een asiel vindt.

Kijk bijvoorbeeld eens op www.ikzoekbaas.nl, www.dierenasiels.com of www.verhuisdieren.nl. Indien er ergens een (waarschijnlijk) volwassen Shih Tzu in het asiel zit, zul je deze gegarandeerd op een van deze sites vinden. Denk je nu: een asielhond dat is niet goed want deze mankeren allemaal wel wat?

Dat is zeker niet het geval want er kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen waarom een hond daar terechtgekomen is. Ja, er zitten zeker honden met een rugzakje of problemen maar soms wordt een dier afgestaan omdat baasje er niet voor kan zorgen vanwege de leeftijd, gaat verhuizen en geen hond mee kan nemen of simpelweg er het geld niet voor heeft om goede zorg te bieden.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shih Tzu (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Voordelen van adopteren van een Shih Tzu

Als je ervoor kiest een hond te adopteren dan heeft dit zijn voor- en nadelen. Voordeel van het adopteren van een volwassen hond is dat deze al bepaalde dingen kan en geleerd heeft. Zo is een volwassen hond zindelijk en hoef je je huisdier niet van alles meer te leren of te trainen. Zo kun je met je hond reeds van alles ondernemen omdat je huisdier veel kent.

Volwassen honden kunnen een prima maatje zijn en verdienen absoluut een tweede kans. Als je naar een asiel gaat om een hond te adopteren dan kunnen ze je daar al van alles vertellen over het karakter van de hond en praktisch gezien is het een voordeel als je daar een Shih Tzu adopteert: dit kost je namelijk beduidend minder dan wanneer je voor een Shih Tzu pup bij een erkende fokker kiest.

Nadelen van adopteren van een Shih Tzu

Is er weinig training geweest? Dan kan dat wel een nadeel zijn hoewel je een hond op latere leeftijd zeker nog van alles leren kunt. Dit duurt alleen wat langer dan bij een pup. Als je hond al van alles kan, hoef jij daar als baasje minder tijd en energie in te steken. Een bijkomend nadeel van een volwassen hond adopteren is dat je niet altijd precies wat je hond allemaal meegemaakt heeft.

Soms weet je dit wel als een hond is afgestaan of je deze van iemand overneemt die je erbij vertelt wat de reden van afstand is en waarom de hond in het asiel is terechtgekomen. Houd er echter rekening mee dat niet altijd eerlijk wordt verteld waarom er afstand wordt gedaan van een hond.

Een Shih Tzu puppy kopen

Als je toch liever een puppy wilt hebben dan kun je daarvoor op verschillende plekken terecht. De kans dat je een Shih Tzu puppy in het asiel aantreft is niet groot, zeker niet als je een raszuiver exemplaar zoekt. Vind je daar geen puppy om te adopteren? Ga dan naar een erkende fokker. Hier kost een Shih Tzu je wel tussen de €800 en €1200 maar dan weet je zeker dat er volgens de regels gefokt en gewerkt wordt. Een erkende fokker is namelijk aangesloten bij de rasvereniging en dient altijd volgens de daar geldende regels te werken.

Dat een rashondje zoveel kost is niet gek want de fokker heeft veel kosten in de tijd dat de hondjes daar opgroeien zoals voor voedsel (ook voor mamahond), medicatie, onderkomen, speelgoed enzovoort. Bij een erkende fokker worden de pups goed behandeld en dat geldt ook voor de moederhond.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shih Tzu

Overweeg je een Shih Tzu te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voordelen van naar een erkende fokker gaan

Als je ervoor kiest bij een erkende fokker naar een Shih Tzu pup te gaan kijken, kun je daar vaak al kennis mee maken als de pups nog te jong zijn om het nest te verlaten. Een goede fokker heeft namelijk niets te verbergen en zo krijg jij de kans om de puppy’s te bewonderen en er eentje uit te kiezen. Zo weet je meteen of er een klik is.

Bij een erkende fokker komt de hond op de eerste plaats en doen ze daar alles voor. Als het dan eindelijk zover is dat je pup oud genoeg is om te verhuizen en jij deze kunt ophalen, krijg je een paspoort en vaccinatieboekje mee, alsmede stamboompapieren. Niet iedereen krijgt een hondje mee naar huis want de fokker heeft het recht te weigeren als hij of zij denkt dat je thuissituatie of jij zelf niet geschikt zijn voor een dergelijke hond. Een alternatief voor een puppy bij een fokker kopen is op Marktplaats kijken. Daar vind je wel goedkopere honden maar houd er rekening mee dat de kans dat je malafide fokkers kunt treffen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een Shi Tzu puppy?

Als je een puppy koopt (met name via Marktplaats), let dan goed op de volgende zaken. Een malafide fokker gebruikt vaak standaardteksten of biedt meerdere nestjes tegelijk te koop aan. Omdat je niet meer anoniem dieren mag verkopen via Marktplaats is er een betere controle over en zie je het sneller als je met een onbetrouwbare fokker te maken hebt.

Let wel, niet iedere fokker die op Marktplaats staat is per definitie onbetrouwbaar. Twijfel je of wil je meer weten? Vraag dan alles wat je wilt weten aan de fokker in kwestie. Indien deze betrouwbaar is, hoef jij niks te vrezen en kun je er prima terecht voor een gezonde pup.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!