Home | De prijs van een Shih Tzu

De prijs van een Shih Tzu

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een hond wilt aanschaffen dan komen daar nu eenmaal kosten bij kijken. Heel soms kun je een hond kostenloos van iemand anders overnemen maar als je voor een puppy gaat dan betaal je daar gewoon de aanschafsprijs voor.

Daarnaast komen er nog extra kosten bij kijken want je hond woont als het goed is lange tijd bij jou, heeft eten nodig, gaat naar de dierenarts voor controle en vaccinaties, wil speelgoed en mandjes om in te liggen en nog veel meer. Om alles te weten te komen over een normale prijs van een Shih Tzu en de kosten die er bijkomen als je een hond hebt, lees je het beste het volgende artikel goed door.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Zoveel betaal je minimaal voor een Shih Tzu

Als je ervoor kiest een Shih Tzu puppy aan te schaffen dan ben je daar al snel een paar honderd euro voor kwijt. Een Shih Tzu pup bij een erkende fokker kost je minimaal rond de €800. Kun je online pups kopen van dit ras waarvoor je (aanzienlijk) minder betaalt? Dan heb je naar alle waarschijnlijkheid met een thuisfokker te maken.

Daar hoeft in principe niets mis mee te zijn maar houd er altijd rekening mee dat je, als een puppy tegen een lagere prijs wordt aangeboden, met een broodfokker te maken kunt hebben. Die fokken slechts voor het geld en de gezondheid van de hondjes staat bij een dergelijke fokker zeker niet voorop. Grote kans als je je puppy bij een dergelijke fokker haalt dat deze ziek is en dat wil je natuurlijk niet.

Voor- en nadelen

Als je ervoor kiest een Shih Tzu pup bij een thuisfokker te halen, betaal je minder dan bij een erkende fokker. En let wel: er zijn zeker thuisfokkers te vinden die wel volgens de regels werken en waar je een gezonde pup kunt kopen die goed verzorgd is. Bij een erkende fokker betaal je meer voor een Shih Tzu puppy omdat deze meer kosten heeft om de hond groot te brengen.

Een erkende fokker is aangesloten bij de rasvereniging voor Shih Tzu’s, betaalt daar lidmaatschapsgeld voor en betaalt ook voor extra’s zoals stamboompapieren, gezondheidsonderzoeken en meer. Dit is bij een thuisfokker niet aan de orde dus daar worden geen extra kosten voor doorberekend.

Bij een thuisfokker hoef je vaak minder lang te wachten totdat er een nestje is en is het aanbod en de keuze groter zodat je sneller een hondje in huis kunt halen. Een erkende fokker heeft minder nestjes per jaar, hetgeen wel veel beter is voor de moederhond.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shih Tzu (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoveel betaal je maximaal voor een Shih Tzu

Als je een Shih Tzu pup bij een erkende fokker koopt dan betaal je daar doorgaans tussen de €800 en €1200 voor. Dit zijn flinke bedragen maar voor een gezonde rashond met papieren zoals een stamboom, vaccinatiepaspoort en meer is het normaal dat je zoveel neertelt.

De fokker maakt ook veel kosten (denk alleen al aan voer, medicatie enzovoort) en dit wordt doorberekend in de prijs van de hond. Als er meer wordt gevraagd dan €1200, dan betaal je echt teveel voor een puppy van dit ras.

Is er veel vraag naar dit ras dan kunnen de prijzen ervoor wel omhoog gaan. Er is nog wel eens een wachtlijst dus de kans dat je bij een erkende fokker direct een Shih Tzu pup kunt halen (in de door jou gewenste kleur) is niet zo groot.

De voor- en nadelen van een erkende fokker

Je betaalt dus aanzienlijk meer voor een Shih Tzu puppy als je deze bij een erkende fokker van dit ras aanschaft. Dit is dan ook het grootste nadeel als je daarvoor kiest. Verder heeft een puppy bij een erkende fokker halen alleen maar voordelen. Je weet het natuurlijk nooit voor 100% zeker want het blijft een levend wezen maar een Shih Tzu pup halen bij een erkende fokker betekent wel dat er alles aan gedaan wordt om een gezond hondje te fokken.

De fokkers zijn aangesloten bij een rasvereniging en doen er alles aan om de omstandigheden voor moederhond en pups optimaal te maken en zo gezond mogelijke dieren met stamboom te fokken. Daarvoor betaal je dan zeker maar dan heb je ook wat.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shih Tzu

Overweeg je een Shih Tzu te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Deze kosten mag je niet vergeten

Alles leuk en aardig, ook dat je een aanzienlijk bedrag betaalt voor de aanschaf van een gezonde Shih Tzu puppy, maar dat is niet alles waarmee je rekening dient te houden als je een hondje aanschaft. Belangrijk is dat je voor je nieuwe huisgenoot goed voer koopt en je hebt bakjes voor het eten en drinken nodig.

Speelgoed, een mand of deken om in of op te slapen, een bench, riem en haarverzorgingsproducten zoals een goede borstel zijn ook belangrijk om te hebben voor een Shih Tzu. Je pup zal al minimaal eenmaal ingeënt zijn als je deze ophaalt maar heeft ook een tweede enting nodig. Een chip zal je hondje al hebben maar inschrijven bij een databank waar het chipnummer en je gegevens worden geregistreerd kost ook geld.

Tenslotte willen de meeste mensen hun hond laten steriliseren of castreren, hetgeen ook aardig wat kost. De kosten voor deze behandeling kunnen per dierenarts verschillen dus informeer daar altijd even naar maar je dient al snel aan bedragen van een paar honderd euro per hondje te denken.

De rest van zijn leven

Je hondje wil je natuurlijk zo lang mogelijk bij je houden. Dit betekent wel dat er ook kosten zijn die steeds weer terugkomen. Goed voer staat natuurlijk op de eerste plaats en je gunt je hondje immers het beste op dat gebied. Daarnaast zijn er wederkerende kosten voor bezoekjes aan de dierenarts, medicatie tegen vlooien, teken en wormen ook ieder jaar of vaker aan de orde.

Houd er tevens rekening mee dat je op zijn tijd wat nieuws wilt kopen als speelgoed of een dat je hond wel aan een nieuwe mand of wat anders leuks toe is. Voor medische behandelingen kun je ook een verzekering voor je huisdier afsluiten dus kijk altijd goed of dat loont in het geval van jouw hondje.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!