Home | Hoe gaat Shih Tzu herplaatsing in zijn werk?

Hoe gaat Shih Tzu herplaatsing in zijn werk?

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Shih Tzu in huis wilt halen, kun je er natuurlijk voor kiezen een puppy te nemen. Deze kun je het beste bij een erkende en betrouwbare fokker halen. Wil je liever een volwassen exemplaar hebben? Kijk dan bij dierenasiels of particulieren of je een herplaatser kunt vinden.

Houd daarbij wel rekening met de volgende zaken: hoe werkt de herplaatsing van een hond, waar moet je als baasje allemaal over nadenken en waar moet je op letten? Alles wat hierbij belangrijk is, lees je in deze tekst.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Waar vind je een Shih Tzu herplaatser?

Als een hond een herplaatser is, wil dat zeggen dat er voor het dier naar een andere huisvesting gezocht wordt. Herplaatsers vind je daarom vaak in dierenasiels maar er zijn ook mensen die hun hond wegdoen om bepaalde redenen en deze zelf te koop aanbieden.

Soms hoef je er zelfs niet eens voor te betalen en zoeken ze een plekje waar de hond het goed heeft en de rest van zijn leven kan slijten. Als je online op zoek gaat naar een Shih Tzu herplaatser dan kun je daarvoor op diverse sites terecht. Kijk bijvoorbeeld eens op www.verhuisdieren.nl, www.ikzoekbaas.nl of op www.dierenasiels.com.

Diverse redenen waarom een hond wordt afgestaan

Vind je wel een Shih Tzu herplaatser? Dan kunnen er diverse redenen zijn waarom de hond wordt aangeboden voor herplaatsing en in het asiel terechtgekomen is. De reden dat een hond in het asiel zit, hoeft lang niet altijd negatief te zijn hoewel bij veel mensen deze gedachte leeft.

Een hond kan bijvoorbeeld worden afgestaan omdat iemand in het huishouden waar deze woonde, er allergisch voor is. Het komt ook voor dat baasje naar een verzorgingstehuis verhuist en hondje niet mee mag of dat er simpelweg niet meer goed voor gezorgd kan worden om bijvoorbeeld financiële redenen of omdat de gezondheid het niet meer toelaat.

Let op: Het kopen of adopteren van een Shih Tzu (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een probleemhond verdient ook een tweede kans

Een Shih Tzu herplaatser hoeft dus helemaal geen probleemhond te zijn of een rugzakje te hebben maar je dient er wel rekening mee te houden dat dit wel het geval kan zijn. Omdat je met een volwassen hond te maken krijgt (pups vind je maar zelden ineen asiel tenzij er een drachtige hond daar jongen krijgt), kan deze wel het een en ander meegemaakt hebben en dat is niet altijd even positief.

Vertoont de hond gedragsproblemen, heeft het beestje vervelende dingen meegemaakt in het verleden of heeft hij niet veel geleerd tot nu toe omdat er niet getraind werd? Dan dien je daar als nieuw baasje zeker rekening mee te houden.

Een herplaatser trainen kost wat meer tijd maar kan zeker

Een Shih Tzu is een intelligente hond die snel dingen oppikt. De hond is van nature speels en vriendelijk tegen mensen die hem of haar goed behandelen. Je hond trainen is niet zielig maar daar leren jullie allebei van en het is ook nog eens leuk om te doen. Ook een herplaatser kun je nog dingen leren.

Het zal alleen wat langer duren dan bij een puppy maar het is zeker niet onmogelijk. Als je voor een herplaatser gaat, houd er dan rekening mee dat de hond een verleden heeft en dat je waarschijnlijk veel tijd en energie erin moet steken. Vind je dat geen probleem en wil je dat graag doen? Denk dan zeker eens aan een herplaatser.

Leer over de problemen van je herplaatser

Als je voor een herplaatser naar het asiel gaat, houd er dan rekening mee dat je de hond niet direct mee krijgt. Het is belangrijk dat je eerst kennismaakt met de hond in kwestie en dat het asiel kan zien of er een klik is en hoe jullie op elkaar reageren en met elkaar omgaan. De mensen van het asiel kunnen je vertellen wat voor hondje de herplaatser is en hoe het karakter is. Daarnaast weten ze vaak ook al of er problemen zijn met de hond (al dan niet lichamelijk) en hoe je daarmee om dient te gaan.

Heeft je mogelijke nieuwe huisgenoot bijvoorbeeld weinig geleerd in zijn vorige huisje dan moet jij daarmee aan de slag. Het asiel zal beslist kijken of jij ervaring met honden met een rugzakje hebt en of je een geschikt baasje bent.

Leer eerst je mogelijke nieuwe huisgenoot goed kennen

Houd er daarnaast rekening mee dat je meer keren dient terug te komen om de hond beter te leren kennen. Zo kunnen baasje en hond beter te weten komen of er een goede klik is want dit is uitermate belangrijk bij een asieldier.

Het asiel wil immers de beste plek voor de Shih Tzu vinden zodat de kans dat deze nog eens terugkomt minimaal is. Dat is namelijk niet bepaald prettig voor de hond want dan dient er opnieuw naar een gouden mand gezocht te worden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Shih Tzu

Overweeg je een Shih Tzu te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een oudere hond kan meer medicatie nodig hebben

Even kort op een rijtje waar je als potentieel baasje rekening mee dient te houden als je voor een herplaatser gaat. Bedenk dat het doorgaans om een volwassen en wat oudere hond gaat dus die heb je mogelijk niet meer voor jaren. Weet dat herplaatsers een rugzakje en problemen kunnen hebben maar dat dit lang niet altijd het geval hoeft te zijn.

Er zijn ook honden die geen gedragsproblemen hebben en om andere redenen naar het asiel worden gebracht. Zeker als je voor een wat oudere hond kiest bestaat de kans dat er medicatie nodig is of komen er kosten bij voor naar de dierenarts te gaan.

Een herplaatser kan een maatje voor het leven worden

Alleen maar kommer en kwel met een herplaatser denk je nu wellicht? Nee hoor, want ook een Shih Tzu herplaatser kan heel prettig zijn als kameraadje en je leven verrijken. Ja, misschien kost het meer tijd je beestje wat te leren (of af te leren) dan bij een puppy maar ook dat loont altijd de moeite.

Je krijgt een vriendje voor het leven bij en als jij de Shih Tzu vriendelijk, geduldig en met liefde behandelt krijg je daar zoveel voor terug. Bedenk ook: een oudere hond kan vaak al veel en hoef je niet meer zindelijk te maken dus dat is dan weer erg handig. En ze verdienen zeker een tweede kans op geluk.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!