Home | Verschillende kleuren voor een Shih Tzu

Verschillende kleuren voor een Shih Tzu

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een bepaald hondenras komt soms maar in één kleur voor maar dit is bij de Shih Tzu bepaald niet het geval. Het hondenras is zowel in effen kleuren als in bonte varianten te vinden. Als je graag een bepaalde kleur wilt hebben dan kun je het beste eerst online rondkijken of je een fokker kunt vinden die deze kleur heeft in een nestje.

Let er daarbij wel goed op dat je een erkende fokker kiest zodat je de beste kans hebt op een gezond maatje.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

Shih Tzu pups in allerlei kleuren

Als je een puppy wilt kopen dan heb je bij een Shih Tzu de keuze uit allerlei verschillende kleuren. Je kunt voor een pup in één kleur gaan maar bij heel veel hondjes van dit ras zie je ook bonte varianten. De meest voorkomende kleuren bij een Shih Tzu zijn zwart, wit, zwart-wit, leverkleur, brindle, lever- en wit, donkerbruin, lichtbruin, blauw, rossig en goudkleurig.

Deze kleuren zijn voor het ras allemaal erkend en je treft ze dan ook in allerlei combinaties aan. Als je echt een speciale kleur zoekt is de kans groot dat je even op een puppy dient te wachten als je naar een erkende fokker gaat. Zij hebben niet zo vaak een nestje, hetgeen ook beter is voor de moederhond, en vaak zijn niet alle pups hetzelfde van kleur.

Laat de kleur niet de doorslag geven bij je keuze

Nu kun je zeggen dat je persé een bepaalde kleur pup wilt hebben maar feitelijk is dat niet het belangrijkste als je een hondje uitkiest. Het is namelijk veel belangrijker dat je een hondje uitkiest uit een nestje waarmee je een goede klik hebt en dat je aanspreekt.

Natuurlijk snappen we best dat je de ene kleur net wat mooier vindt dan de andere maar als je naar een nestje gaat kijken, dan zal je oog waarschijnlijk toch op een pup vallen die je aanspreekt of die bijvoorbeeld direct naar je toe komt. Ook al is dat dan niet de kleur die je voor ogen had, dan zul je bij de aanblik van de grote donkere ogen in de puppysnuit al direct smelten en je keuze zo gemaakt hebben.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Shih Tzu wordt ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ga naar een erkende fokker voor een gezonde Shih Tzu pup

Als je echt perse een bepaalde kleur pup wilt hebben dan kun je ook online naar verschillende fokkers zoeken of je die kleur kunt vinden. Indien deze kleur er is, kijk dan goed of je met een erkende fokker of thuisfokker te maken hebt. Als je naar een erkende fokker gaat, zul je meer betalen voor je pup omdat deze met meer kosten te maken krijgt maar ben je er wel beter van verzekerd dat je een gezonde Shih Tzu pup mee naar huis neemt.

Een thuisfokker hoeft zich niet aan de regels van een rasvereniging te houden zoals een erkende fokker dat wel doet maar dat wil niet zeggen dat er dan altijd geknoeid wordt of dat je een zieke pup meekrijgt. Bedenk wel dat er ook veel gerommeld wordt in deze branche door broodfokkers.

Kijk goed bij wat voor fokker je terecht komt

Er bestaan zeker ook thuisfokkers die netjes volgens de regels werken en de gezondheid van de honden voorop stellen. Je kunt echter ook te maken krijgen met een broodfokker die enkel en alleen voor het geld dieren fokt. Zij kijken niet naar de gezondheid van een beestje dus de kans dat je dan een ziek dier meekrijgt, is vele malen groter dan bij een erkende fokker.

Veelal zijn de levensomstandigheden slecht en krijgen de moederhonden te vaak een nestje wat natuurlijk helemaal niet gezond is. Een pup zal dan wel goedkoper zijn maar je kiest er beter voor wat meer geld uit te geven en een betere garantie op een gezond maatje te hebben.

Wat kost een Shih Tzu puppy?

Bij een thuisfokker is de kans dat je een bepaalde kleur sneller vindt, wel groter maar dat heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat zij meer nestjes fokken en er dus meer pups beschikbaar zijn. De prijs die door een fokker voor een pup gevraagd wordt kan uiteenlopen en bij een erkende Shih Tzu fokker betaal je tussen de €800 en €1200 voor een puppy van dit ras.

Een thuisfokker zal eronder zitten met de prijs. Als je een bruinkleurige of lichtere Shih Tzu kiest, bestaat de mogelijkheid dat ze lichte ogen hebben maar de meeste honden hebben gewoon dezelfde grote, donkere ogen die kenmerkend zijn voor het ras.

Leer alles over jouw lieve Shih Tzu

Wil je álles leren over jouw Shih Tzu? Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zorg voor een goede vachtverzorging

Een Shih Tzu heeft een dikke vacht. Deze bestaat uit een ondervacht die wat korter en compacter is en een bovenste laag, die langharig is. Deze groeit ook hard zodat je hond regelmatig getrimd dient te worden. Welke kleur vacht je ook kiest, deze heeft altijd veel onderhoud en verzorging nodig omdat de hond dit nu eenmaal niet zelf kan.

De lange haren zitten snel in de knoop of er komen klitten in die jij er als baasje het beste zo snel mogelijk dient uit te borstelen. Als je de klitten te lang erin laat zitten loopt je hond kans dat deze gaan vervilten en dat ze pijn gaan doen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, zeker je hond zelf niet.

Vachtverzorging is nodig bij elke kleur

Ongeacht de kleur van de vacht geldt voor een Shih Tzu dat je het beste zo vroeg mogelijk kunt beginnen met borstelen en verzorgen. Een pup van dit ras heeft weliswaar nog kortere haren maar die zullen al snel beginnen met groeien.

Als je je huisdier er van jongs af aan laat wennen dat je hem of haar dagelijks een goede borstelbeurt geeft, dan wordt het geen gevecht met een hoop stress aan beide kanten en hoort dit er gewoon bij. Goed bijhouden is sowieso het beste om problemen met de vacht te voorkomen. Zorg ervoor dat je regelmatig je hond laat trimmen of een kortere vacht geeft zodat deze op warme dagen ook prettig aanvoelt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!