Home | Kruising Shih Tzu Boomer

Kruising Shih Tzu Boomer

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Shih Tzu wordt als raszuiver hondje gefokt maar er zijn ook diverse soorten kruisingen bekend die veel voorkomen. Heb je interesse in een kruising van een Shih Tzu met een Boomer? Lees dan hier eerst wat typisch is voor deze hond qua uiterlijk en karakter.

Een kruising is natuurlijk niet precies hetzelfde als een rashond en er zijn wel verschillen te vinden tussen een raszuivere Shih Tzu en een kruising met een Boomer.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Boomer

Laten we je om te beginnen eerst wat meer vertellen over de Boomer. Dit is geen bestaand hondenras waar maar één hond aan te pas gekomen is maar het betreft altijd een kruising. Je spreekt van een Boomer als het een klein hondje betreft dat is ontstaan door verschillende hondenrassen met elkaar te kruisen. Resultaat: er is geen een dezelfde Boomer te vinden en ze zijn allemaal net even wat anders als je naar de kleuren en het karakter kijkt.

Een Boomer bestaat als kruising uit een Shih Tzu en een deel Maltezer of Lhasa Apso met een Bolognezer, Yorkshire Terriër en een Bichon Frise. Kortom: het kan van alles worden als je een Shih Tzu met een Boomer kruist.

Uiterlijke kenmerken van een Boomer

De Boomer is doorgaans iets groter dan de Shih Tzu en wordt gemiddeld tussen de 25 en 35 centimeter groot. Dit is sterk afhankelijk met welke honden een kruising gemaakt is. De karakters van Boomertjes en het uiterlijk kunnen behoorlijk verschillen. Als je precies wilt weten wat voor hondje je in huis haalt, probeer er dan achter te komen wat voor hond de papa en mama van de Boomer zijn.

Zo kun je meer te weten komen over het karakter en zullen bepaalde fysieke kenmerken ook duidelijker te herleiden zijn. Boomers wegen zo tussen de 4 en 8 kilo en zijn er in allerlei kleuren. Een belangrijk punt, dat ook interessant is als je naar de kruising tussen een Shih Tzu en een Boomer kijkt, is de vacht.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Shih Tzu (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Veel verschillen mogelijk bij een kruising Shih Tzu Boomer

Als er wordt gekozen voor een kruising tussen een Shih Tzu en een Boomer dan kan het resultaat zeer verschillend zijn. De kenmerken van de Shih Tzu worden aan de pups meegegeven en zijn duidelijk maar die van de Boomer kunnen heel verschillend zijn. Dit is met name afhankelijk van wat voor kruising de Boomer op zich is.

Dit heeft invloed op het karakter en het uiterlijk van de puppy’s. De kruising Shih Tzu met een Boomer wordt wel erkend en kun je daarom bij erkende fokkers kopen.

Karakter van de kruising Shih Tzu Boomer

Een Boomer is een hond die van het gezelschap van mensen houdt, niet veeleisend is en graag actief bezig is. Spelen, rennen en intelligentiespelletjes doen vallen onder de dagelijkse bezigheden en een Boomer doet graag aan van alles en nog wat mee. Doorgaans is de Boomer erg makkelijk in de omgang en kan het goed met mensen, soortgenoten en andere dieren vinden. Indien de Boomer met een Shih Tzu gekruist is, zal het karakter dat eruit komt zachtaardig zijn maar wel vol leven en enthousiasme.

Hoe het karakter er precies uit komt te zien is niet altijd even goed te voorspellen en hangt met name af van de voorouders en de genen van de Boomer af.

Opvoeding van een leergierige hond

De Shih Tzu en de Boomer lijken behoorlijk op elkaar als er naar het karakter wordt gekeken dus dat er gekruist wordt is niet zo vreemd. Ook een Boomer leert, net als een Shih Tzu graag en snel dus je kunt je huisdier van alles leren. Begin daar zo jong mogelijk mee en steek er veel tijd en energie in zodat jij een geweldig maatje krijgt.

De kruising is een gezinshond die erg van gezelschap houdt dus het is duidelijk dat het een populaire hond is bij veel mensen. Opvoeden van een kruising Shih Tzu met een Boomer kost tijd maar dan heb je wel een superleuke hond.

Verschillen in de vacht en kleuren

Als je een Kruising Shih Tzu Boomer koopt, dan is het uiterlijk niet altijd sterk gelijkend op de Shih Tzu. Met name de vacht, en dat is per slot van rekening een van de eerste dingen die je ziet, kan heel divers zijn. Qua kleur kan de kruising tussen de twee soorten echt van alles opleveren, zowel effen maar vooral ook bonte exemplaren maar de soort vacht kan heel anders uitvallen per nestje.

Langharige vacht die gevoelig is voor klitten

De vacht van een Boomer kan langharig zijn maar je treft ook hondjes aan met een ruwere en wat kortere vacht of met krullend haar. De kleuren lopen uiteen van zwart, bruin, goudbruin tot combinaties van deze kleuren met wit.

Als de Shih Tzu waarmee de Boomer gekruist wordt, ook meerdere kleuren heeft, is de kans zeer groot dat de pups ook bont (soms wel driekleurig) zijn. De Boomer heeft een vacht die net als die van de Shih Tzu gevoelig is voor klitten dus dat zal bij de kruising ook het geval zijn.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Shih Tzu

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Shih Tzu? Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Goede vachtverzorging noodzakelijk

Daarom dien je de vacht van deze hond goed te verzorgen door deze regelmatig te wassen, te borstelen en naar de trimmer te gaan. De vacht van je kruising kort houden wordt aangeraden om zo irritaties te voorkomen en het is met name bij warm weer voor je huisdier prettig als deze minder haar heeft en dus beter de warmte kwijt kan.

Boomers hebben nog wel eens traanoogjes maar als je deze goed in de gaten houdt en verzorgt, levert dat geen probleem op. De kruising kan dit ook hebben dus let goed of op de oogjes schoon zijn.

Prijs van een kruising Shih Tzu Boomer

Als je een raszuivere Shih Tzu bij een goede fokker koopt, betaal je daar minimaal €800 voor een pup. De prijzen voor een kruising kunnen wat lager liggen maar variëren per fokker. Een erkende fokker stelt de gezondheid van de dieren die hij of zij fokt voorop en maakt daardoor meer kosten.

De pups zullen daarom duurder uitvallen dan wanneer je ze bij een thuisfokker haalt. Met deze laatste hoeft echt niets mis te zijn maar let wel goed op waar je je kruising Shih Tzu Boomer haalt. Wat een kruising met een Boomer precies kost, hangt af van welke rassen erin zitten dus houd er rekening mee dat deze uiteenlopen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!