Home | Kruising Shih Tzu Maltezer

Kruising Shih Tzu Maltezer

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Shih Tzu wilt adopteren of aanschaffen kun je kiezen voor een raszuiver hondje. Daarnaast wordt de soort ook regelmatig gekruist met andere rassen. Wanneer een Shih Tzu gekruist wordt met een Maltezer krijg je nog altijd een kleine hond, die lekker levendig is en veel van spelen en beweging houdt.

Natuurlijk zijn er verschillen en overeenkomsten te vinden tussen een raszuivere Shih Tzu en een kruising Shih Tzu Maltezer. Alles wat je erover wilt weten kun je in de volgende tekst lezen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Maltezer

De Shih Tzu heeft een lange geschiedenis en het ras is van origine afkomstig uit Tibet waarin het reeds in de 17de eeuw voorkwam. In het begin van de 20ste eeuw werd het hondje erg populair aan het Chinese hof en werd er aldaar ook verder mee gefokt.

De Maltezer stamt naar men vermoedt van het eiland Malta, vandaar de naam die het ras heeft meegekregen. Het hondje staat ook wel bekend onder de naam Maltezer Leeuwtje. De Maltezer is een hondenras dat altijd volledig wit is.

Uiterlijke kenmerken van een kruising Shih Tzu Maltezer

Bij een kruising Shih Tzu Maltezer heb je nog steeds een klein hondje omdat beide rassen niet al te groot zijn. Een Maltezer is een klein leeuwtje en is vaak net even wat kleiner dan de Shih Tzu. Dit kan betekenen dat de pups van een kruising ook net ietsjes kleiner uitvallen. Beide rassen lijken behoorlijk op elkaar dus dat er op deze manier mee gefokt wordt is niet eens zo gek.

Ze zijn beide langharig waardoor de kruising dit ook zal zijn en de hond een regelmatige vachtverzorging nodig heeft. Beide honden zijn pienter, actief en levendig zodat je van de kruising een gezellige hond die graag wil spelen, rennen en bij je wil zijn kunt verwachten. Aandacht is belangrijk voor deze kruising.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Shih Tzu (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Erkende kruising tussen de twee rassen

Het grootste verschil tussen een raszuivere Shih Tzu en een Maltezer zit in de kwalen die ze kunnen hebben en het fokken. Maltezers hebben nog wel eens last van traanogen die dan wat donkere streepjes achterlaten op de snuit. Bij een Shih Tzu zie je dit minder maar de kruising kan het wel hebben.

Het fokken van een Maltezer gaat niet altijd even makkelijk dus wordt er ook gekozen voor een kruising. De kruising tussen een Shih Tzu en een Maltezer wordt erkend dus je kunt er ook voor terecht bij een betrouwbare fokker die is aangesloten bij een rasvereniging.

Kleuren van de Shih Tzu Maltezer

Een Maltezer is altijd wit, andere kleuren zijn er niet van dit ras. Een Shih Tzu vind je echter in allerlei kleuren zoals bruin (in diverse tinten), zwart, bont, goudkleurig en nog meer. Alle kleuren komen als effen varianten voor maar ook in verschillende combinaties met elkaar.

De kruising tussen de Shih Tzu en de Maltezer zal hoogstwaarschijnlijk een bonte vacht opleveren hoewel een effen puppy niet onmogelijk is. Wordt de Maltezer bijvoorbeeld gekruist met een Shih Tzu die veel wit in zich heeft? Wie weet zijn de pups dan ook wit. De kleur is voor fokkers moeilijk te voorspellen en vaak zitten er verschillende kleuren puppy’s in een nestje.

Karakter van de kruising Shih Tzu Maltezer

Een Shih Tzu Maltezer kruising lijkt zowel op een Shih Tzu als op een Maltezer. Dit komt omdat beide hondjes erg op elkaar lijken. Het zijn allebei kleine rassen, met een zelfde soort bouw en die niet al te groot of zwaar worden. De kruising van beide rassen levert een lieve familiehond op die niet graag alleen is en erg op het gezelschap van mensen (en andere hondjes) gesteld is.

De kruising Shih Tzu Maltezer is een slimme en actieve hond die erg van spelen, rennen en puzzels houdt en die een uitdaging niet uit de weg zal gaan. Mits je de hond goed traint, bij voorkeur van jongs af aan, heb je er een lief beestje aan dat niet al te moeilijk is en dat zich snel aanpast aan verschillende situaties.

Opvoeding van de kruising Shih Tzu Maltezer

Een kruising zoals deze kun je prima van alles leren. Beide hondenrassen zijn intelligent en hebben voldoende uitdaging nodig om zich niet te snel te gaan vervelen. Begin zo vroeg mogelijk met het trainen en opvoeden van je hondje want daar leert het beestje het meeste van en gaat het nog snel ook. Je kruising Shih Tzu Maltezer wil graag spelen, bij je zijn en niet alleen blijven.

Veel aandacht is belangrijk voor deze hond zodat hij zich zeker niet verwaarloosd maar vooral erg geliefd voelt. Neem ruim de tijd voor de opvoeding, steek er voldoende energie in en je krijgt er een geweldige familiehond voor terug.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Shih Tzu

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Shih Tzu? Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Prijs van de kruising Shih Tzu Maltezer

Als je naar een fokker toe gaat voor een kruising Shih Tzu en een Maltezer zul je daar een aardig bedrag voor neer moeten tellen als je naar een erkend iemand gaat. Dit is echter wel slim om te doen want in dat geval is de kans aanzienlijk groter dat je een gezonde pup mee naar huis neemt.

Hoeveel je voor een puppy betaalt, verschilt per fokker maar als je bedenkt dat een raszuivere Shih Tzu al minimaal €800 kost, dan zal een kruising ook aardig wat kosten. Een Maltezer kost gemiddeld tussen de €400 en €800 euro dus bij een kruising is rond de €800 niet vreemd. Een erkende fokker van de kruising heeft immers met dezelfde kosten te maken als eentje die raszuivere hondjes fokt.

Vermijd broodfokkers

Vind je de hondjes ergens goedkoper? Check dan altijd of je met een betrouwbare fokker te maken hebt en niet met iemand die het alleen voor de centen doet en waarbij de gezondheid van de hond niet meetelt. Je betaalt beter meer met de zekerheid dat de hond op de juiste manier gefokt en grootgebracht is, met alle zorg die daarvoor nodig is.

Besparen op de aanschaf is nooit slim om te doen als dit ten koste van de gezondheid van je hondje gaat.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!