Home | Kruising Shih Tzu Pomeriaan

Kruising Shih Tzu Pomeriaan

⏱ Leestijd: 4 minuten

Op zoek naar een leuke nieuwe huisgenoot? Als je een niet al te grote hond zoekt kun je ook voor een kruising Shih Tzu Pomeriaan gaan. Nog nooit eerder van een Pomeriaan gehoord? Grote kans dat je het ras wel kent want het is namelijk een Dwergkeesje.

De Pomeriaan, ook wel Pom genoemd werd bekend in de 19de eeuw, terwijl van zijn grotere broer reeds een paar eeuwen voor Christus melding wordt gemaakt. Lijkt een kruising Shih Tzu Pomeriaan je wel wat maar wil je graag eerst wat meer over het karakter en uiterlijk van deze hond weten? Lees dan de volgende tekst, waarin we tevens wat vertellen over de opvoeding en de prijs van deze kruising, eerst goed door.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 22 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De Pomeriaan

Zoals gezegd is een Pomeriaan een kleine Keeshond. Ondanks het kleine postuur is het een hondje dat er staat en dat voor weinig terugdeinst en gewoon de confrontatie aangaat als dat nodig is. Het is een prima gezinshond die graag in het gezelschap van het baasje verkeert en lekker actief samen actief bezig is.

Hoewel je zou kunnen denken dat het een ideale schoothond is, is de Pomeriaan erg energiek, speelt de hond veel en heeft een vrolijk karakter. De eigenschappen van het ras komen grotendeels overeen met die van de Shih Tzu dus dat er kruisingen van de twee rassen gefokt worden is niet vreemd. Het zijn bovendien allebei kleine hondenrassen zodat het resultaat van de kruising eveneens een klein hondje oplevert.

Uiterlijke kenmerken van een kruising Shih Tzu Pomeriaan

Een Pomeriaan Dwergkees wordt gemiddeld rond de 20 centimeter groot. Dit betekent dat het hondenras net even wat kleiner is dan de gemiddelde Shih Tzu. Er zijn nauwelijks verschillen in grootte te vinden tussen een reutje en een teefje. De Pomeriaan weegt zo tussen de 2 en 3,5 kilogram dus dat is beduidend minder dan een Shih Tzu. Het is een klein hondje met een langharige vacht die in diverse kleuren en kleurencombinaties voorkomt maar veelal bruin of rossig zijn. Een volledig witte hond komt echter ook voor.

Als de kruising een bont resultaat oplevert, hoef je daar ook niet vreemd van op te kijken. Het hondje heeft grote, donkere ogen in een vrij kleine snuit en een mooie pluimstaart die fier rechtop staat. De kruising Shih Tzu Pomeriaan levert een langharig hondje op dat wat kleiner zal uitvallen als een raszuivere Shih Tzu. De vacht van het hondje zal met regelmaat goede en uitgebreide verzorging nodig hebben.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Shih Tzu (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Shih Tzu Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Karakter van de kruising Shih Tzu Pomeriaan

De karakters van beide honden komen een heel eind overeen dus je kruising zal een energiek, actief, speels en waakzaam hondje worden dat graag in het gezelschap van mensen is. Het is maar een klein hondje maar energie heeft het beestje volop en de hond is dermate intelligent dat het beestje veel en snel leert.

De kruising is een gezellige druktemaker die graag op de voorgrond staat zodat je als baasje ook weet dat je een hond hebt. Het is een vriendelijk dier dat prima geschikt is als familiehond. Je hond heeft uiteraard ook rust nodig maar zal geen enkele gelegenheid ongemoeid laten om te spelen en zich uit te leven.

Opvoeding van de kruising Shih Tzu Pomeriaan

Een Pomeriaan, alsmede de kruising met de Shih Tzu, is een aardige en sociale hond maar daarvoor dien je je huisdier wel goed op te voeden. Om ervoor te zorgen dat je hondje echt sociaal is en blijft tegen mensen en andere dieren is een goede training of cursus essentieel. De kruising barst van de energie en zal geen enkele gelegenheid laten passeren om te kunnen spelen of rennen dus dat betekent voor het baasje ook dat deze voldoende energie en tijd moet hebben om daarin te steken.

Als je je kruising niet goed opvoedt, bestaat de kans dat je hondje minder sociaal wordt naar mens en dier en dat is natuurlijk niet zo fijn. Als je deze kruising erg leuk vindt, realiseer je dan wel dat je een lief ogend hondje in huis haalt maar dat er wat voor nodig is om je hondje lief te laten zijn. Laat je hondje ook niet te vaak alleen thuis en zeker niet voor langere tijd. Je huisdier zal zich snel eenzaam voelen en zich gaan vervelen, hetgeen wel eens in ongewenst gedrag zoals slopen kan resulteren.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Shih Tzu

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Shih Tzu? Bekijk dan ook het Shih Tzu Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Veel tijd en energie is noodzakelijk om te hebben als baasje

Een kruising Shih Tzu Pomeriaan kost tijd en veel energie maar dan heb je ook een geweldig maatje. Ben je niet zo’n type dat graag en vaak met een hond speelt, wandelt of zelfs ermee rent? Kies dan een andere hond of ga voor een ander huisdier.

Houd ook rekening met het feit dat de kruising Shih Tzu Pomeriaan langharig is en een goede vachtverzorging nodig heeft. Dit kost tijd en hebt tevens spulletjes zoals goede hondenshampoo en borstels nodig en regelmatig met je hond naar de trimsalon gaan is zeker aan te raden.

Prijs van de Shih Tzu Pomeriaan

Als je een raszuivere Shih Tzu bij een erkende fokker koopt, betaal je daar tussen de €800 en €1200 voor. Ook een Pomeriaan met de juiste papieren, een stamboom en gezondheidscheck, voorzien van de juiste entingen zal niet goedkoop zijn. De fokker maakt de nodige kosten en deze worden doorberekend aan de koper. Kies je voor een kruising Shih Tzu Pomeriaan dan zul je daar bij een goede fokker tevens een aanzienlijk bedrag voor neerleggen waarbij je aan dezelfde soort prijzen als bij een raszuiver hondje kunt denken, ergens rond de €1000.

Kijk je bij een thuisfokker, dan betaal je al snel honderden euro’s minder voor een hondje maar dan loop je de kans dat je hondje niet gezond is. Er zijn talloze thuisfokkers te vinden die wel volgens de regels werken maar vermijd broodfokkers waarbij enkel geld belangrijk is en die niet kijken naar de gezondheid van de pups of moederhond noch het welzijn van de dieren voorop stellen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Shih Tzu?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Shih Tzu Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Shih Tzu wilde weten in één compleet e-book!”

Shih Tzu Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Shih Tzu!

  • Wil je een Shih Tzu kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Shih Tzu zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Shih Tzu trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Shih Tzu de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Shih Tzu en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Shih Tzu Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Shih Tzu Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Shih Tzu Handboek interessant zal vinden.

Welkom Shih Tzu vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!